Valizler kapıda, uygulamalar telefonda

Yurtdışı Seyahatiniz İçin Ekonomik ve Konforlu Uygulamalar

Yurtdışına yeni bir seyahat planlıyorsunuz ama uçak bileti fiyatları ateş pahası. Keza konaklama ücretleri de… Yabancı bir ülkeye adım attığınızda her defasında SIM kart aramaktan da bıktınız… Artık tüm endişelerinizi bir kenara bırakıp seyahatinizin tadını çıkarma vakti. Akıllı telefonunuza indireceğiniz birkaç uygulamayla daha ekonomik, konforlu ve keyifli bir seyahat artık mümkün. Tatil planı yapmadan önce listemizi gözden geçirin.

Ucuz Bilet Hayal Değil

Skyscanner: Uçuşları farklı havayolları ve sitelerden karşılaştırarak en uygun fiyatı buluyor. Esnek tarih özelliği ayın hangi günü uçmanın daha ucuz olduğunu gösteriyor, ‘Her Yere’ seçeneğinde uygun bütçeli destinasyonlar var.

Hopper: Uçak bileti fiyatlarını analiz ediyor. ‘Bekle’ veya ‘şimdi al’ gibi tavsiyeler veriyor.

Kiwi: Ucuz uçak bileti buluyor, alternatif rotalar ve aktarmalı uçuş alternatifleri sunuyor. Bu sayede daha ekonomik seçenekler önünüze çıkıyor.

Kaybolmak Tarih Oldu

Trainline: Hızlı trenlerden yerel hatlara kadar seçenekleri karşılaştırıp önünüze seriyor.

FlixBus: Düşük bütçeli yolculuklar için geniş bir rota ağı sunan uygulama sayesinde otobüsünüzün kalkış ve varış saatlerini canlı olarak takip edebilirsiniz.

Omio: Avrupa’da tren, otobüs ve uçak seçeneklerini bir araya getirip kolay rezervasyon yapmanızı sağlıyor. Döviz çeviricisi ve farklı dil seçenekleriyle de kullanıcı dostu.

Sevdiklerinizi Habersiz Bırakmayın

Airalo: Fiziksel bir karta ihtiyaç duymadan cihazınıza dijital olarak yüklenen e-SIM ile yerel internet paketlerini kolayca edinmenizi sağlıyor.

Nomad: Küresel veri paketleri sunuyor. Uygulama üzerinden paket satın alıp tarifenizi anlık olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Holafly: e-SIM teknolojisi denince akla gelen popüler seçeneklerden bir diğeri. Holafly uygun fiyatlı internet paketleri listelemenin yannda bağlantınızı birden fazla cihazla paylaşma da imkânı sunuyor.

Bütçe Dostu Konaklama

Hostelworld: Hostellerde düşük maliyetle konaklamanızı ve sosyalleşmenizi sağlıyor.

Couchsurfing: Gittiğiniz ülkelerde yaşayanların evlerinde ücretsiz kalabilir, farklı kültürleri yakından tanıyabilirsiniz. Yeni arkadaşlıklar kurmak ve yerel rehberlik almak için benzersiz bir seçenek.

Hotelnight: Otellerin son dakika boşalan ya da rezervasyonu iptal olan odalarını çok daha uyguna kiralamanızı sağlayan kârlı bir uygulama.

Ve Diğer ‘Hayat Kurtarıcılar’

Pack-Point: Gidilecek destinasyona, hava durumuna ve seyahat süresine göre bavul hazırlamanıza yardımcı oluyor. Unutulması kolay eşya için telefona bildirim gönderen bir hatırlatıcısı var.

Piri: Rehberler eşliğinde size gittiğiniz şehrin en önemli tarihi ve kültürel noktalarını anlatıyor.

XE Currency: Farklı para birimlerini çevirip güncel kurlara ulaşıyor. İnternet bağlantısına ihtiyaç duymuyor.

Splittr: Grup halinde seyahat ediyorsanız, Splittr tam size göre. Uygulama sayesinde herkesin ne kadar harcadığını kaydedebilir, masrafları adil bir şekilde bölüşebilirsiniz.

HappyCow: O anki konumunuza yakın vegan ve vejetaryen restoranları göstererek beslenme tipinize en uygun yemek seçeneklerini listeliyor.

Related Posts

LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün erişime açılacak olan LGS tercih ekranıyla birlikte binlerce öğrenci, sınavdan aldıkları sözel ve sayısal puanlara göre lise tercihi yapmaya başlayacak. Peki, LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihi yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

Eğitim-Bir-Sen’in araştırması zorunlu eğitim süresini yeniden gündeme getirdi: Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor

Eğitim-Bir-Sen’in yaptığı araştırma sonrası zorunlu eğitim süresi yeniden gündeme geldi. Araştırmada liselerde “2+2” olarak adlandırılan 2 yıl zorunlu, 2 yıl isteğe bağlı eğitim modeli önerisinin ağırlıklı görüş olarak ön plana çıktığını bildirdi. Muhalefet ve eğitimcilerden “Ucuz işgücü için zemin hazırlanıyor” tepkisi geldi.

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

2026 Oscar Ödülleri için ilk tahminler açıklandı

Mutlak butlan ne demek? CHP Kongre davasından Mutlak butlan kararı çıkarsa ne olur?

Mutlak butlan davası, CHP Kongresi kararını bekleyen pek çok vatandaşın yakından takip ettiği konu olmaya başladı. Hukuki bir işlemin baştan itibaren kanuna, kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı olması gibi ciddi ve düzeltilemez eksiklikler taşıması nedeniyle tamamen geçersiz sayılmasını ifade eden mutlak butlan, CHP Kongresinin hiç yapılmamış kabul edilmesi gibi sonuçlar doğurabilecek. Mutlak butlan durumunda, mahkeme bu durumu kendiliğinden (re’sen) araştırır ve dikkate alır; tarafların bunu ileri sürmesine gerek yoktur. Peki, CHP için mutlak butlan ne demek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Metrolar çalışıyor mu 29 Haziran 2025 Pazar? | İstanbul’da bugün metrolar kapalı mı, M2 ve M7 metrolar çalışıyor mu, açık mı? İşte kapatılan metro durakları!

İstanbul kapalı metro istasyonları 29 Haziran Pazar, İstanbul Valiliği kararı ile belli oldu. Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, Yenikapı-Hacıosman, Taksim ve Şişhane istasyonları, M7 Yıldız-Mahmutbey metro hattının Fulya ve Yıldız istasyonları ile Taksim-Kabataş füniküler hattı ile ilgili alınan karar duyuruldu. Pazar günü toplu taşıma araçlarını kullanacak olan vatandaşlar ise yapılan açıklama sonrası bugün metrolar çalışıyor mu, sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, İstanbul’da metrolar kapalı mı, açık mı? Bugün M2 ve M7 metrolar çalışıyor mu? İşte, 29 Haziran Pazar kapatılan metro durakları ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Ablalar Günü ne zaman? 2025 Dünya Ablalar Günü mesajları ve sözleri

Dünya ablalar günü ne zaman kutlandığı ile merak edilen günler arasında yer alıyor. Dünya ablalalar günü aracılığıyla abla kardeş ilişlerine vurgu yapılacak. Peki, Dünya ablalar günü ne zaman? İşte, o detaylar