Tiroid hastalığı göz sağlığı ile doğrudan ilişkili

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin’denden Tiroid Hastalıklarının Göz Sağlığı Üzerindeki Etkilerine İlişkin Önemli Açıklamalar

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının göz sağlığı üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu. Özellikle sigara kullanımının göz bulgularını ağırlaştırabileceğini belirten Prof. Dr. Serin, tedavi sürecinde düzenli kontrollerin hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

‘TIROİD HASTALIKLARI GÖZDE ÇEŞİTLİ BULGULARLA ORTAYA ÇIKABİLİYOR’

Tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ifade eden Prof. Dr. Didem Serin, bu bulguların şiddetinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini belirterek, “Bazı hastalarımızda gözde ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu bulgular sadece Graves hastalığında değil, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da gözlemlenebiliyor” dedi.

‘SİGARA İÇEN HASTALARDA GÖZ BULGULARI DAHA AĞIR SEYREDEBİLİYOR’

Tiroid hastalarında göz bulgularının ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu belirten Prof. Dr. Serin, “Sigara içen hastalarda göz bulguları çok daha ağır seyredebiliyor. Tedavi gerektiğinde ise cevap verme oranı oldukça düşük olabiliyor” diye konuştu. Hastaların sigarayı mutlaka bırakmaları gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Serin, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin de önem taşıdığını söyledi.

KONTROL VE TEDAVİ SÜRECİ

Tiroid hastalarında düzenli göz kontrollerinin önemine değinen Prof. Dr. Serin, hastaların göz bulguları hissettiklerinde mutlaka göz doktoruna başvurmalarını önererek şunları söyledi:

“Bazı hastalarımızda kortikosteroid tedavisi gerekebiliyor. Tedavi sürecini hastayla detaylı bir şekilde konuşmak önemli. Çünkü bazı hastalarda ek tedavi yöntemlerine de ihtiyaç duyabiliyoruz. İlaç tedavisine yanıt vermeyen vakalarda bazen acil cerrahi müdahale gerekebiliyor. Gözde içeri doğru alınma, kapak düzeltilmesi veya şaşılık gibi kalıcı göz bozuklukları cerrahi yöntemlerle düzeltilebiliyor. Erken teşhis ve düzenli takip tedavi başarısında büyük rol oynuyor.”

Related Posts

Adana Şehir Hastanesi’ndeki sağlık emekçilerinin sorunları bitmiyor: Mevcut personel sayısı hasta yoğunluğunu karşılayamıyor

Adana Şehir Hastanesi’nde mevcut personel sayısı, hasta yoğunluğunu karşılamakta yetersiz kalıyor. Nöbetlerin yaygınlaşması, sağlık emekçisinin motivasyonunu ve memnuniyetini olumsuz etkiliyor.

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

Uzmandan öneri: Bayramda sağlık için ikramınız kuru meyve olsun

‘Süper antibiyotik’ için geri sayım başladı: Milyonlarca hayat kurtarabilir

Zatürre ve sepsis tedavisine karşı geliştirilen deneysel ilacın, 10 yılın sonuna kadar onaylanması umuluyor.

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

Sosyal medyanın yeni tuzağı: Tehlike saçıyor!

Bir dönem göz altı torbaları için basur (hemoroid) kremleri kullanma akımından sonra şimdi de menopoz dönemi ve sonrası kadınlarda vajinal kuruluk ve menopoza bağlı yan etkileri hafifletmek için kullanılan östrojen içerikli kremlerin, cilt kuruluğu ve kırışıklık giderici olarak yüze uygulama akımı başladı. Uzmanlar bu kremlerin bilinçsiz şekilde yüze sürülmesinin ciddi sağlık riskleri oluşturabileceği konusunda uyarıyor.

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi

Hamileyken böbrek kanseri olduğunu öğrendi; oğluna doktorunun adını verdi