Madencilik sektörü, izin süreçlerine hız kazandıracak reformları bekliyor

Türkiye’de Altın Üretimi ve Öksüt Madencilik Sektörde Önemli Bir Rol Oynuyor

Bickford, Türkiye’deki altın üretimi ve madencilik faaliyetleri hakkında yapılan değerlendirmede, 2024 yılında ülke genelinde toplam 32,2 ton altın üretildiğini açıkladı. Ancak altın ithalatının ülkenin cari açığının büyük bir kısmını oluşturduğunu belirtti.

Özellikle sektördeki izin süreçlerinin hızlandırılmasının cari açık üzerinde olumlu etkileri olacağını vurgulayan Bickford, Türkiye’de madencilik faaliyetlerine izin verilmesi için gerekli sürecin uzun ve karmaşık olduğunu ifade etti. Ancak hükümetin bu süreci hızlandırmak için reformlar üzerinde çalıştığını belirtti.

Öksüt Madencilik, Altın Üretiminin Yüzde 19’unu Karşılıyor

Öksüt Madencilik’in bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten Bickford, şirketin sadece 2024 yılında 6,2 ton altın ürettiğini ve bu rakamın Türkiye’nin toplam altın üretiminin yaklaşık yüzde 19’una denk geldiğini açıkladı.

Öksüt Altın Madeni’nin önümüzdeki 4 yıl boyunca faaliyetlerine devam edeceğini belirten Bickford, şirketin farklı bölgelerde cevher arayışlarını sürdürdüğünü ve buralarda istihdamı desteklediğini ifade etti.

Ayrıca, şirketin sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirten Bickford, bölgedeki istihdamı artırmak için çeşitli projeler hayata geçirdiklerini ve yaklaşık 258 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İş Güvenliği İçin Yapay Zeka ve İleri Teknoloji Kullanılıyor

Bickford, iş sağlığı ve güvenliğinin madencilik sektöründe büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Öksüt Madencilik’in İSG risklerini en aza indirmek için ileri teknoloji ve yapay zeka kullanımını önemsediğini belirtti.

Bu kapsamda “İşte Güvenlik, Evde Güvenlik” eğitim programının uygulandığını belirten Bickford, çalışanların güvenlik kültürünü benimsemeleri için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ayrıca, yapay zeka ve dijital teknolojilerin iş güvenliği süreçlerinde riskleri azaltmada önemli rol oynadığını belirten Bickford, bu teknolojilerin kazaları önlemek için kritik olduğunu dile getirdi.

Öksüt Madencilik’in sahadaki sensörler ve IoT teknolojisiyle toplanan verileri yapay zeka destekli sistemlerle analiz ettiğini belirten Bickford, bu sayede yüksek risk taşıyan bölgeler için önlemler alındığını ve kazaların önlendiğini vurguladı.

Related Posts

Yılın ilk 3 ayında 3,1 milyon doları aşan hamsi ihracatı

Türkiye’den yılın ilk çeyreğinde yapılan hamsi ihracatı 3 milyon 143 bin 252 dolara ulaştı.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Ahmet Bolat’tan Yeni Zelanda’ya uçuş müjdesi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ülkeye THY uçuşlarının başlaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

6 küp Grönland buzu 100 dolar

Trump ile dünya gündemine gelen Grönland, dünyaya buz pazarlamaya başladı. Lisans alan 6 şirket Dubai gibi şehirlerde bulunan lüks mekanlara 6 küp Grönland buzunu 100 dolara satıyor. Bu buzla servis edilen bir kadeh viski ise 218 dolara mal oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir