Google’da yeni bir işten çıkarma dalgası daha

Google İşten Çıkarmalarda Değişikliğe Gidiyor

Google, işten çıkarmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ekiplerde sınırlı sayıda düzenleme yapıldığını ve bu değişikliklerin daha verimli bir iş akışı oluşturmayı amaçladığını belirtti. Şirketin açıklamasında, “Daha güçlü ekip iş birliği sağlamak ve müşterilere daha hızlı, etkili hizmet sunmak için bazı yapısal adımlar atıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Teknoloji devi Google’ın bu hamlesi, yapay zeka ve veri merkezi yatırımlarını artırırken diğer operasyonel alanlarda tasarrufa yönelik olduğunu gösteriyor. Bu strateji, sektördeki birçok büyük firmanın benimsediği maliyet odaklı yaklaşımlarla paralellik göstermektedir.

Google Hız Kesmeden İkinci Büyük İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

The Information’ın aktardığı bilgilere göre, Google, geçtiğimiz ay Android işletim sistemi, Pixel akıllı cihazlar ve Chrome tarayıcısını kapsayan donanım ve yazılım birimlerinde yüzlerce çalışanını işten çıkarmıştı. Bu durum, şirketin kısa bir süre içinde farklı alanlarda önemli sayıda personel kaybı yaşamış olmasını ortaya koymaktadır.

Google’ın ana şirketi Alphabet de benzer şekilde maliyetleri düşürme ve kaynakları öncelikli alanlara yönlendirme politikalarını sürdürmektedir. Ocak 2023’te, küresel iş gücünün yaklaşık %6’sını temsil eden 12 bin kişiyi işten çıkaracağını duyuran Alphabet, Şubat 2024’te yapılan bir bildiriye göre 2024 sonunda 183 bin 323 çalışanla faaliyetlerine devam etmektedir.

Öncelik Verimlilik ve Yapay Zeka’da

Son zamanlarda Google ve bağlı olduğu Alphabet’in iş gücü düzenlemeleri, şirketlerin gelecekte odaklanmayı planladığı stratejik alanlar arasında yapay zeka gibi önemli konulara odaklandığını ve aynı zamanda maliyet azaltma hedefiyle bazı operasyonel departmanları küçültmeye yöneldiğini göstermektedir. Bu durum, teknoloji dünyasında değişen önceliklerin ve rekabetin şekillendirdiği yeni dengelerin somut bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Related Posts

Borsa günü yükselişle tamamladı. İşte en çok kazandıran ve kaybettiren sektörler (8 Mayıs 2025)

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 204,59 puan artarken, toplam işlem hacmi 97,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,30, holding endeksi yüzde 0,78 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 5,06 ile kimya petrol …

Kripto para piyasası yükselişe geçti: Bitcoin ne kadar?

Bitcoin’in fiyatı, ABD ve Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez 100 bin doları aştı. Kripto para piyasasının toplam değeri 3 trilyon 110 milyar dolara yükselirken, Ethereum da yaklaşık yüzde 11 değer kazandı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez’den ekonomide radyasyon benzetmesi: ‘Enflasyonun artmasını engellemek için…’

İktisatçı Mahfi Eğilmez son yazısında atmosferdeki doğal dengelerle ekonomideki kırılgan yapıyı karşılaştırdı. Ekonomiyi koruyan faiz, kur ve risk dengelerinin bozulmasının ağır sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu dengenin sağlandığı dönemlerde ekonominin nefes alabildiğini vurguladı.

Merkez Bankası rezervleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 2 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 519 milyon dolar azalışla 138 milyar 532 milyon dolara geriledi.

Süt sektörüne dev soruşturma: Ünlü firmalar mercek altında!

Süt sektörüne dev soruşturma: Ünlü firmalar mercek altında!

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir