Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Demir Yollarına Yapılan Yatırımlar Son 23 Yılda 63 Milyar Doları Aştı, Bakan Uraloğlu Açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında ciddi yatırım, iyileştirme ve yenileme hamleleri gerçekleştirdiğini belirterek, bu alana son 23 yılda 63 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Ereğli ilçesindeki Karaman Ulukışla Hızlı Tren Hattı şantiyesinde yaptığı açıklamada, demir yollarının ülke için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ulaşımın güvenli, düşük maliyetli ve hızlı olmasının çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Demir yollarının Türkiye’de uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı açısından stratejik bir konumda olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde demir yollarının 2002 yılından itibaren devlet politikası olarak ele alındığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yapılan projelerle demir yollarının kombine taşımacılığa uygun hale getirildiğini ve ülkenin farklı bölgelerini hızlı tren ile birbirine bağladıklarını ifade etti.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın 2022 yılında hizmete açıldığını ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunduğunu belirten Uraloğlu, Karaman-Ulukışla hattının inşaatının da devam ettiğini dile getirdi.

Karman-Ulukışla Hattı İle Yeni Dönem Başlayacak

Karaman-Ulukışla arasında inşa edilen hızlı tren hattının tamamlanmasıyla seyahat süresinin 145 dakikadan sadece 50 dakikaya düşeceğine değinen Uraloğlu, böylece ülkenin hızlı tren ağını güçlendireceklerini ve farklı bölgeler arasında hızlı tren bağlantısını sağlamış olacaklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Karaman-Ulukışla projesinde şu ana kadar yüzde 92’lik bir fiziki ilerleme sağlandığını ve 2027 yılının ilk aylarında bu hattı işletmeye açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Böylece Türkiye’nin demir yolu altyapısında gerçekleştirilen yatırımların ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Related Posts

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan kritik petrol senaryosu

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol talebindeki artışın bu yıl, 2020’deki Kovid-19 dönemi hariç tutulduğunda, 2009’dan bu yana en düşük seviyede gerçekleşmesini beklediğini açıkladı.

OECD: Yaşlı nüfus ileride daha fazla çalışmak durumunda kalacak

Raporda, 2060 yılı itibariyle 65 yaş üstü nüfusun toplam nüfusun yarısından fazlasını oluşturacağı kaydedildi

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Yeni açıklanan enflasyon verileri şaşırttı: Mısır ekonomisinde toparlanma sinyali

Mısır İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, ülkenin yıllık kentsel enflasyonu Haziran 2025’te yüzde 14.9 olarak ölçüldü. Mayıs ayında bu oran yüzde 16.8 seviyesindeydi. Ekonomistlerin tahmini ise yüzde 16.2 düzeyindeydi. Bu sonuçla birlikte ülkede …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Emeklinin hesabına 25 bin lira yatırılacak: Başvuran alacak

Emeklilerin zam oranlarının belli olmasıyla bankaların promosyon rekabeti de kızıştı. Bankalar yarışa girerken emekliler de en kazançlı yöntem için araştırmalar ve hesaplamalar yapmaya başladı. BAŞVURAN ALACAK Temmuz ayında enflasyon farkıyla …